Valjakt efter lång het sommar

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Internationellt, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 09-09-2018

Etiketter : , , , , , , ,

Den långa heta sommaren gjorde oss påminda om att naturen inte tål hur mycket som helst. Extremsommar blev ett nytt ord i vår vardag med konsekvenser för många.
Efter het sommar styrdes valjakten upp…  ja inte riktig valjakt förstås men jakten på väljare inför 2018 års val.

 

 

 

 

 

Sammandrabbningarna mellan partiledarna har varit många och intensiva. SVT, TV4 , Aftonbladet och Expressen har haft egna dueller med partiledarna.
Märklig känsla tycker jag då ibland man triggar upp stämningen så intensivt att man inte vet om det är Gladiatorerna eller svenska partiledare som sakligt skall försöka få fram sina budskap.
Det har varit inflation i nya förslag till medborgarna och det finns uppenbarligen hur mycket finansiering som helst hos partierna för alla förslag, men varför kan man inte komma tidigare med förslagen. Röstfiske såklart.
Kollade dock in slutdebatten på SVT där diskussionerna var intensiva. En nackdel tycker jag är när debattörerna tillåts prata i mun på varandra.
Halva svenska befolkningen har mer eller mindre någon forma av hörselskada och det blir väldigt jobbigt att lyssna på program såväl i TV som i radio när man käbblar och avbryter varandra. Någon för en programledare att ta hänsyn till och styra upp.
Valet blir sannolikt en rysare och mediala uppbådet från utlandet är stort.
Personligen tyckte jag i debatten att Herr Lövén såg trött ut. De rödgröna försvarade sig med att titta bakåt, jag upplevde nog att Alliansen var ettrigare och med mer i nuet. Kristersson verkar mer på uppgiften att axla ansvaret att leda landet.
SD är ju Jokern i leken och det blir spännande att se hur man tacklar denna fråga  om dom får stor andel av valmanskåren.  Har Centern och M målat in sig i ett hörn?
V-ledaren ser förnöjsam ut – han har ju varit med fast han inte varit med !  Ingen ifrågasätter Vänsterpartiets bakgrund.
I Göteborg hoppas jag nya partiet Demokraterna vinner anhängare med sin största fråga ”stoppa Västlänken” så man kan jobba för ett stopp av ett vansinnigt projekt med förödande konsekvenser för stadskärna , infrastruktur och historiska värden.
Riksdagsvalet kan få ett rörigt resultat men ingen vet i detta läge men snart…
The story continues…..

Skriv en kommentar