Våldet

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Film, media, Samhälle | Skrivet 03-11-2013

Etiketter : , , , ,

Så har det hänt igen.  Man läser rubrikerna  och möte av det ofattbara grymma våldet.
Via media befinner vi oss snabbt mitt i händelsernas centrum oavsett vi vill eller inte.    Nu senast ett dubbelmord utanför Linköping.
En man slår ihjäl en ung grabb samt en kvinna som skyndat till dennes undsättning.  Man fattar det inte.
Vad går snett hos en människa som har så lite förståelse för andras liv.
Han  måste vara psyksjuk konstaterar allmänheten.  Självklart måste det vara något fel på denna människa men varför finns en sådan människa inte i vård.
Då hade en ung grabb och en kvinna levt vidare sina liv.
Många frågor uppstår . Vad måste inte de anhöriga gå igenom  både till förövaren och givetvis offrens närmaste. Liven förändras för många när våldet slår till med kraft.
Det som slår mig när man läser om händelserna som denna är hur brutalt våldet blivit.  Man slår med berått mod ihjäl en annan människa med ett järnrör !  Det är som hämtat ur en sämre actionfilm. Vi vet ju dock ännu inte riktigt om dessa uppgifter är bekräftade. Omständigheterna kring brottet är ännu inte helt bekräftade av polis skall sägas i sammanhanget.Vad händer i huvudet på förövaren?  Förstår han vad som ske?
Lika svårt är att förstå det brutala gruppvåldet när en grupp ungdomar sparkar på liggande offer och hoppar på huvudet på den liggande.
Det är inte bara brutalt , utan visar en feghet som går över gränsen till vad man kan förstå.

Skriv en kommentar