Traditionsvård…

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, helger, media, Nostalgi, Traditioner | Skrivet 14-12-2015

Etiketter : , , , , ,

Jag är av uppfattningen att man skall vårda våra traditioner. I oroliga tider är det tryggt och mjukt med traditioner. En kontrast till dagens ibland brutala samhälle.
Nu i juletider finns det massor av traditioner som man kan vårda och kanske bygga vidare på med egna avstamp.
Julen får inte bli jobbig på grund av stress.
Familjesituation spelar såklart roll. I dagens moderna samhälle drar fortfarande kvinnan ett tungt lass med matplanering , hushåll etc samtidigt som hon yrkesarbetar.  Fast männen har blivit bättre på att deltaga inbillar jag mig. Jag tycker det är självklart , det är ju även mannens hem.
luciaFirade Du Lucia igår?
Jag kollade in Luciafirandet på TV i tidig morgon. Iförd morgonrock ,njöt jag av  kaffe, lussebulle och glögg samt ett antal levande ljus omkring mig och det blev en lugn och skön start på denna dag.
Det har firats lucia i skolor och i kyrkor men Obs inte överallt.
Läste om att man i en del skolor stoppat luciafirande av hänsyn till vårt mångkulturella samhälle !
Nej , detta är inte rätt enligt min mening.  Totalt fel sätt att visa respekt. Jag trodde det var bra att slussa in människor från olika nationer och kulturer genom att låta dom ta del av vårt svenska kulturarv.
Jag tror inte något annat land gör avkall på sitt kulturella arv om jag kommer dit..
Nedräkning pågår nu inför julen.  Underbart,  god julmat som man kan sitta i timmar och njuta av – jag bannlyser stress vid julbordet hemma hos mig.
Alla mina tomtar är nu snart på plats och jag har en del…jag har många ”gamla” tomtar  från 50-60 tal som jag tycker är fina.
Glöm inte bort att ha fantasin med  i julstöket.
untitled

Kommentarer:

Det finns (1) kommentarer för Traditionsvård…

Skriv en kommentar