Teknikens underverk.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg | Skrivet 27-05-2010

Etiketter : , , , ,

Vilken otroligt teknisk värld vi lever i.” Snabbhet” är nästan som ett förlösande ord och verkar vara biljetten till ett lyckligt liv…eller?  Nja ,jag är inte så säker på det. Ibland känner man sig nästan lite ”anti”- måste allt gå så himla fort?  Matlagningen översvämmas nästan av recept som bygger på ”snabbt och enkelt”. Elektroniken ”snabbar” upp det mesta och är förvisso bra i många fall men är förödande dyrt om något går sönder. Barnen leker med hjälp av elektroniken men har generellt sett nästan glömt bort att ”skapa” lekar såväl inomhus som utomhus. Vi skall inte tala om hur sårbart det blir vid strömavbrott och hysterin närmar sig ett kulmen- datorn fungerar inte!  Fast det var ju faktiskt elavbrott förr också…och människan överlevde !  Fantastiskt.
Fast ärligt talat så är det lätt att dras med i karusellen. När jag skickat ett mail på jobbet så undrar man varför svaret dröjer… det var ju flera minuter sedan det sändes!
Låt oss uppskatta de förenklingar som teknikutvecklingen medfört men låt oss inte glömma bort livet då ”Off-knappen” har använts  både för vuxen och för barn. Vi har ju faktiskt ett ansvar för kommande generationer.
Nu skall jag ta fram en bulle från frysen och värma i micron….!! Hrmmm

Filmen ”Moderna Tider” med Chaplin var redan tidigt en uppgörelse med dåtidens moderna teknik…de ni!

Skriv en kommentar