Sportlov – mums för coronavirus

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familjen, Fritid, Hälsa, friskvård, media, Naturen | Skrivet 19-02-2021

Etiketter : , , , , , ,

Nu har ju sportlovet dragit igång beroende på var i landet man bor.
Fullbokat i fjällen i stugor och på anläggningar… mumma för corona.   Det är naturligtvis inte bra med denna ansamling av människor , inte undra på att man snart misstänker en tredjevåg av smitta.
Nästan lite komiskt när folk blir intervjuade  och bedyrar att man håller avstånd , och har minsann egen mat med sig samtidigt som man står i en liftkö med ca 10 cm avstånd till framförvarande !

 

 

Dom är få som sköter sig.

Sverige är fantastiskt….  här kommer regler i efterskott. Det finns säkert dom besökare som verkligen gör precis som man ska men dom är sannolikt för få.
Frågor jag ställer mig är att  1. varför åker människor till fjällen i pandemitider ?   2.   Varför har anläggningarna öppet ?  3 Varför stänger man inte ner mer och mer resolut med tydliga regler och tidpunkter ?
Jag saknar verkligen i dagens samhälle tydliga  och bestämda riktlinjer. Om vi har ett så byråkratiskt statsskick att detta inte går så borde man försöka förändra detta med ändrade lagar då det går i andra länder.
Pratade med min VårdCentral i dag …. lika rörigt för dom – dom hade fått 100 doser nu senast. Så fort vi får mer så vaccinerar vi. Dom gör givetvis vad dom kan och nu är vaccination Fas 2  framflyttad för mig till mars.
Vem ansvarar för upphandling och leveranssäkerhet?  Vilken kompensation ges av leverantören  pga av leveransförseningar.
Inom privata näringslivet gäller att leveranstider hålls.
Hörni Damberg &  Co   – gör rätt för era löner nu.

avslutningsvis slog det mig en tanke …. när man träffar bekanta ute i naturen eller stöter på någon på annat sätt  – vad pratar man om …  jo Corona
mitt nästa blogginlägg skall handla om annat ….. evenuellt!
The story continues.

Skriv en kommentar