Sommar och sol…och några haverier

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 25-07-2017

Etiketter : , , , , , , , , ,

Senaste dagarna har Sverige varit tilltufsat på grund av haveri.

Stora rubriker i avslöjandet om IT-Haveriet. Etablerade välavlönade ministrar har inte fattat vad som ingår i deras jobb .
Bör vara på sin plats att läsa igenom sin befattningsbeskrivning när nu inte sunt förnuft kan gälla för respektive befattning.
Efter två veckors tystnad efter första avslöjande klev HC dvs Högste Chefen fram och påbörjade en förklaring i syfte att mana till lugn.
Han lyckads inte så bra med detta.
Nåja vid detta laget hade IT-haveriet blivit till ett INFORMATIONS-haveri.
Detta är milt uttryckt.  Infrastrukturministern Anna Johansson ( tycker personligen att det gått troll i ministertitlar) skyller på sin tidigare Statssekreterare. Inrikesministern och Försvarsministern har känt till haveriet i första skedet dvs då det var ett IT-haveri.  Man gjorde sedan sitt bästa att bidraga till Fas 2 dvs Informationshaveriet genom att inte bry sig om att informera chefen om detta, allt enligt Chefen
Suck,… nu var vi där igen …. att skylla på andra.
Hur många gånger har vi inte i den politiska debatten hört våra folkvalda prata gång på gång om att ” vi måste ta ansvar”.  Nästan skrattretande med dagens facit.
Oppositionen vädrar naturligtvis morgonluft och detta gäller ju nu för Anna Kindberg-Batra om hon förvaltar en chans att rycka upp sig och komma in på den politiska hinderbanan. Själv har hon haft fullt upp med att förneka att hon skall avgå.
Några ministrar hänger löst, vilket dom bör göra. Frågan är om presskonferensen bidrog till att Statsministern förtroende också kommer i gungning.
Det är som vanligt händelserikt i den svenska politiska cirkusmanegen.
Det blir det när Löfvén och AKB uppträder tillsammans med stridshästen Sjöstedt som inte tål orden marknad och vinst.
KD kämpar med att få vara kvar och uppträda och Björklund har en utmanare att tackla.  Åkesson står beredd att göra stora hoppet och Lööf, ja vad gör Lööf som lyfts fram av hejarropen… hon iakttager nog mest.   Alliansen får nog skapa utrymme för en attack om man skall återtaga stafettpinnen.
Nåja,  vi får se vad som händer härnäst och informationshaveriet i media övergår i något nytt haveri….
Var tusan finns Haverikommissionen?
Nu lämnar jag Manegen för en stund och njuter av sommarkvällen och en kopp härligt kokkaffe…

Vi ses igen,

Kommentarer:

Det finns (2) kommentarer för Sommar och sol…och några haverier

Skriv en kommentar