Snön lyser vit på taken……

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Bygge, Familj, Företagande, Fritid, helger, Naturen, Nostalgi, Samhälle | Skrivet 08-12-2012

Etiketter : , , , , ,

Snön lyser vit på taken ….. och Svensson skottar och jämrar sig som fasen….
Jag ligger i hårdträning inför rimmandet till jul.  Vi har som tradition i vår familj att rimma till julegröten. Tokigt och gammaldags må vara men så är det och det är ganska kul.
Jag är ju en stor nostalgist som de flesta vet numera och julen tycker jag är en härlig tid.  Jag har inte speciellt mer tid än andra men jag föröker planera det som skall göras.

Appropå snö… Jisses, sicket snöväder vi hade i dagarna 3 nästan i veckan som gått.  Vårt moderna samhälle slås ut ganska enkelt av naturens krafter. Det är en gåta för mig att man varje år från myndigheter och kommunala service sida blir lika överraskad varje år.  Kan tänka mig kommunenens styrelsemöte när vaktmästaren kommer in på ett möte med andan i halsen…. ” ”pust pust … måste informera om att det kommer ner något vitt från luften… UFO  eller….”    nåja nu är jag nog lite väl ironisk men jag tycker man avsätter resurserna lite felaktigt.
det är ett helsicke för äldre och personer med rollator att ta sig fram.
Ett djärvt förslag är att man skapar en ”Snöpol” eller liknande  där man kallar in arbetslösa män och kvinnor som fysiskt klarar att skotta snö  och så sätter man denna pol på att se till att övergångsställen ,refuger och offentliga trappor  snabbt skottas.  Ersättningen blir a-kassan plus kanske något kommunalt bidrag.  Jag är övertygad om att i alla fall ganska många i god kondition gärna ser till att göra någon insats för pengen iställlet för att sova bort tiden.  
Några vänder sig säkert om i sängen men det kan säkert vara kopplat till något krav.  Tja inte vet jag – ett djärvt förslag måhända men jag tror det skulle vara av stor vikt och hjälp till ordinarie snösvängen som sliter som djur.

Snökaoset har ju denna baksida men framsidan är att det blir såååå vackert ute.  I förra veckan  slöt sig sjön där jag har stugan och den är nu isbelagd. Faschinerande att ha sett is-processen på närma håll.

Mysigheten med ljus i var och vannan buske vet inga gränser.  Människaor har ett stort behov av ljus denna årstiden och det glimmar både här och där.
Nästa år är jag permanent boende vid stugen …då… skall det lysa.
Nu nöjer jag mig med skimrande ljus under snön i min lilla gran.

Snön och kylan kom snabbt trots allt och  jag hann inte riktigt med (läs : glömde)  att tömma tunnorna.  Min salige Far var noga med att på hösten tömma tunnorna men i år blev det en isklump som inte gick att tömma. Förlåt kära Far – jag skall köra en service på huvudet som haft en hel del att tackla dock denna höst- det blir dock bättre. !

Har tillbringat en stund på jobbet denna Lördag med att städa kontoret  . Förutom VD är jag städChef och LagerChef  … med disken i köket har jag delegerat till min säljare !

Nu skall jag bege mig upp till ranchen och mata älgarna …  nej jag menar dom små fåglarna och njuta av något gott i kväll.
Må väl bäste besökare på denna blogg.

Skriv en kommentar