Resultatet.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Politik, Samhälle | Skrivet 20-09-2010

Etiketter : , , , , , , ,

Alliansen regerar vidare. Så har väljarna valt och Statsminister är fortfarande Reinfeldt.
Valanalyserna har under kvällen varit många och ”valsnacket” omfattande beroende på vem som pratat och från vilket block.
SD har kommit in i riksdagen och skapar sannolikt en del oro genom detta i den parlamentariska ordningen.  Nu kommer det att ställas stora krav på framförallt Reinfeldt att styra skutan ”Moder Svea” i rätt riktning och på rätt sätt. Jag har förtroende för honom och tror han kan lyckas.
Jag noterade under kvällen en gammal politikerräv – Alf svensson, som ändå hade en ganska så rätt kommentar. Man förfasas allmänt över SD:s framgång men fakta är att svenska folket i ett demokratiskt val sagt att man vill ha SD in i riksdagen genom att rösta på detta parti . Tilräckligt många människor har denna uppfattning- detta tål att tänka på och agera därefter.Talesättet ”eftertankens kranka blekhet”  är högst påtaglig av detta faktum. Samtliga etablerade partier glömde visst bort att ifrågasätta SD:s politiska program.Man koncentrerade sig för mycket på att via media ge en bild av att inte vilja samarbeta med SD. Jar upprepar vad jag tidigare nämnt , detta har varit ett mediaval i mångt och mycket.
Vidare har man inte pratat internationellt perspektiv under valrörelsen från etablerade partier. Sverige är oavsett om vi vill eller inte väldigt beroende idag av omvärlden. Det är som flesta länder är, varför skulle Sverige vara annorlunda?
Den gamle KD:saren har inte helt fel här.
Lars Ohly:s vägrade att låta sig sminkas i samma rum som SD:partiledare – en löjlig protestnivå som hör hemma i sandlådan. Han kan protestera i talarstolen, det tycker jag ser snyggare ut.
Detta agerande bekräftar bara min uppfattning om denne man.
Valanalyserna kommer att vara många i media och självkritik måste vara ett hett ämne hos Socialdemokraterna och kanske även hos andra partier. Spekulationer om konsekvenser av valet kommer att dugga tätt.
Utan tvekan har det politiska landskapet ritats om en del. Då krävs det att aktörerna på den politiska scenen är flexibla och ägnar sig åt konstruktiva lösningar och inte tjurigt partipolitiskt revirtänkande. Dessa krav har jag som väljare i mitt demokratiska Sverige…..
…och dessutom är det en ny dag idag !
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7810643.ab

Skriv en kommentar