Pridefestivalen-ett behov att synas.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Samhälle | Skrivet 01-08-2010

Etiketter : , , , ,

Så har Pridefestivalen gått av stapeln. Festivalen som är ett måste för exibitionister.  Agendan för många politiker är också vikt för denna parad för den får ju som alltid massor av uppmärksamhet och det gäller att vara smart och synas på rätt plats vid rätt tillfälle.
Varför går denna parad egentligen med så många människor som har behov av att synas i detta sammanhang och visa sin läggning för omvärlden?
Det är varje år också någon politiker som ”kommit ut” – denna gång den nuvarande arbetsmarknadsministern Tobias Billström som berättar att han gillat att vara med både tjejer och killar minnsan. Jag vet inte riktigt vad jag har för intresse av denna information men han kanske mår bra av att berätta detta. Eftersom jag är en ödmjuk människa så vill jag glädjas när andra människor mår bra.
Många kändisar har under åren också ”kommit ut” från garderoben och upptäckt att man har en annan sexuell läggning än vad som varit förväntat.
Sjuttsingen vad trångt det måste varit i denna garderon väldigt länge.
Vårt öppna samhälle bidrar ju givetvis till att många människor vill och kan exponera sin sexuella läggning för omvärlden. Det är inte självklart i alla länder.
Homopar får också extra uppmärksamhet i de frontpar i form av kändisar som gärna exponerar att man visar kärlek till en annan person av samma kön. Mest kända paren är väl Gardell/Levengood som ju fick skylta med sin läggning i statliga televisonen då de var programledare i en schlagerfestival för några år sedan.
Nåja det är gott och väl att vi har ett öppet samhälle och att man kan visa respekt för människor som har en annan sexuell läggning än den man själv har.
En del av befolkningen kan dock känna sig lite obekväm med denna översvallande och ibland påträngande nästan påtvingande öppenhet. 
Hursomhelst,  jag är glad att mina kromosomer säger man att jag mår bäst av att krama min partner som är en härlig kvinna.

Kommentarer:

Det finns (2) kommentarer för Pridefestivalen-ett behov att synas.

Skriv en kommentar