Partiledardebatt – ett upphaussat forum

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 09-10-2017

Etiketter : , , , , , , , ,

I går var det då dags för den stora föreställningen i manegen.  Samma hästar till start som tidigare med undantag för Moderaterna som nu har en ny partiledare.
Den stora frågan var hur skulle Moderatledaren klara sig? Media hussar upp frågan- hur skall Kristensson klara sig?

 

 

Nåja, partiledardebatterna går efter samma mönster som tidigare  dvs man följer sin partihandbok och gör utfall för att visa att man är på hugget och därmed kan övertyga ett antal vilsna väljare .
Igår attackerades SD från flera håll. Åkesson fick värja sig ett antal gånger och han har en akilleshäl i sin egen organisation som bluddrar ordentligt ibland vilket Åkesson får svara för.
Moderatledaren kom lite i skymundan men gjorde enligt experterna ändå bra ifrån sig emedan hans rutin från dessa debatter inte var så lång. Tycker han var saklig och inte käbblade för mycket vilket är bra.
Slagdängorna är annars ganska lika från år till år. Jonas Sjöstedt har ett rött skynke (givetvis)  framför sig då han är emot privata företag inom skola o vård.
KD-Ebba slåss med näbbar och klor för sin överlevnad. C-Annie har tagit lite av pondusen inom Alliansen då hon nog med stor förtröstan i opinionen tuffar på i självsäker hög fart.
Den gamle majoren L-Björklund är stabil efter att ha avverkat en utmanare om ledarposten i sitt parti. Han sluggar ibland på ganska ordentligt.
Stefan Lövfén tja  inget nytt . Den gamle fackpampen står ganska stabilt nu men öser på med valfläsket så stekoset står som en dimma över Sverige.
Fridolin fick läxas upp då han avbröt mot debattören alltför ofta. ”Jamen jag blev så arg…”  Hallå hur vuxet låter detta?
Programledarna hade lite svårt stundtals att hålla ordning i manegen. Detta är synnerligen viktigt – det är en stor nackdel att debattörerna avbryter varandra och pratar i mun på varandra.  Det finns många väljare framför TV apparaterna som har någon form av hörselhandikapp i någon nivå.  Det blir surrigt om debattdisciplinen inte hålls.
Detta var väl starten på ett race som kulminerar i valet nästa år.

Kommentarer:

Det finns (2) kommentarer för Partiledardebatt – ett upphaussat forum

Skriv en kommentar