Om mig

En ny blogg på en alltmer tätnande blogghimmel.  Sjösattes i maj i nådens år 2010.

Varför startar med då en blogg… tja man tycker om att skriva och kan man förmedla tankar och reflektioner till andra på ett sätt som kan vara läsvärt så känns det spännande och stimulerande. Det är mina högst personliga reflektioner som kommer att finnas här, utan anspråk på att vara allvetande eller påverkbar av någon organisation eller något parti. Jag kommer att tycka till om både händelser, beteenden och annat i vardagen. Idag finner vi alla typer av bloggar, en del riktigt underhållande.

Jag är en nostalgisk småföretagare i övre tonåren vilket kan ses som en bra sammanfattning av mig. En hel del erfarenhet finns således samlat av både det ena och andra slaget. Är någon intresserad av astrologi så är jag född i Lejonets tecken. Om detta är bra eller dåligt har jag faktiskt ingen aning om.  Jag hoppas det är positivt eftersom jag är en positiv människa.

Du hittar några boxar att klicka på i högerspalten.  Tanken är att under Film-boxen vill jag gärna ge några Favorittips på filmer som jag gillar. Jag kopplar nämligen gärna av med att se en bra film . Vad som är bra film kan vi återkomma till.

Jag tycker om också att laga till något gott att äta.  Att fixa något gott tillsammans med någon är en bra form av umgänge tycker jag även om jag gärna också unnar mig något gott när jag är själv. Jag måste här avslöja att jag är storförbrukare av levande ljus! Kan inte äta en måltid utan att tända ljus, tycker det förhöjer stämningen.  Håller du med?

Ibland kan man i livet behöva några tankvärda kommentarer som peptalk – kolla in boxen under ”Tänkvärt”- kanske du hittar något bra. Boxarna kommer ju som du förstår att fyllas på efterhand.

Här kommer lite snabbfakta om mig,

Jag är en nostalgisk småföretagare i övre tonåren.

Bransch: Profil och Reklam.

Livsfilosofi: Jag tycker om saker som gör livet gott att leva. Tycker det är viktigt att se och göra något bra av de små stunderna och ögonblicken. Tycker själv jag är en positiv person. Ser hellre en uppgift i problemet än ett problem i uppgiften.

Stjärntecken: Lejonet

Intressen: Jag är en stor filmälskare. Genom min nostalgiska läggning så är självklart filmens Hollywood-legender och produktioner självklara val i mitt eget cinematek . Ser gärna krigsfilmer från 50–60-tal, klassiker och thrillers såväl tidiga som nyproduktioner. En höjdare är att se en Western som inspelats i naturlig miljö.                                 Böcker : om jag någon gång kopplar av med en bok så är det gärna Alistair McLean , Desmond Bagley eller Robert Ludlum ( jag blir nog aldrig någon favorit hos kultureliten…)

Mat: JA!  Att laga mat tillsammans är en trevlig form av samvaro . Tycker om smakrik mat och att äta den med omsorg och i trevlig miljö

Dryck: I rätt sammanhang är det gott med en öl eller något gott vin. Favoriter är belgisk öl och syafrikanska viner.

Romantik: Absolut. Jag hyllar romantiken och är storförbrukare av stearinljus!

Musik: Jag är en musikalisk allätare beroende på humör.  Jag är Beatles-fan men spelar musik som passar för tillfället och stunden – från storbandsjazz, popmusik till Metallica och Chillout-relaxmusik  . Jag har gärna stilla skön musik i bakgrunden när jag äter.

Hoppas vi ses här igen , det skulle jag tycka vara trevligt.