Nytt år…. igen

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Hälsa, friskvård, Nostalgi, Traditioner | Skrivet 13-01-2016

Etiketter : , , , ,

Nu är granen uppäten och skinkan utkastad… eller om det var tvärtom, nåja lika mysigt som det är att pynta med ljus och tomtar i december , lika skönt är det när man får städa ut julen. Jag har en del tomtar att packa ner så det tar lite tid att administrera men det är ett kärt arbete då jag är en obotlig nostalgisk och hyllar julens traditioner
Oj, nu fick man ju lite plats igen upptäcker man då sista tomten hoppat ner i sin låda.
Jag minns ofta juletider bakåt när man var grabb och kollade adventsskyltningarna i stadens affärer. Det var alltid spännande och fyllt av tomte-och julinspirationer. Det är inte mycket fantasi att hurra för numera måste jag säga. Tråkigt.
Kedjorna har ofta mycket sterila skyltningar helt utan känsla. Finns det en liten tomte så har säkert dekoratören tappat den av misstag.
Hursomhelst så är vädret på tapeten med alla kanaler som tävlar om information om hur vädret skall bli. Det är snökanoner hit och dit, varningar och klass 1-3 skallar i media.
Förr fanns det klass III på systemet när man köpte öl.!  Nåja skämt åsido  , bra att tekniken används för människans bästa.
Hade några dagar av mildväder. Helt fantastiskt att se hur snön höll ihop och gled i ett stycke nerför taket.  Vilken styrka när allt drar sammansvetsat åt samma håll.
de ni , politiker i Sverige!
överhäng-2      överhäng-1-w

Naturens ögonblick har alltid intresserat mig.  Gäller att se ögonblicket , det går inte i repris som bekant. Det kan vara en solstråle som under kort tid bryter igenom en trädkrona eller liknande.  ta dig tid att se detta.
Även om det är kall så är naturen vacker nu.
Missa inte det vackra.

vinterbild-viken--w

Må väl bäste besökare

Skriv en kommentar