naturliga previligier..

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Fritid, Hälsa, friskvård, Naturen | Skrivet 21-07-2011

Etiketter : , , , ,

Jag känner det som ett previlegium att vara nära naturen. Varje morgon när jag går de knappt 75 meterna till sjön för morgondoppet kan jag inte låta bli att njuta fullt ut av den sällsamma stillhet och rofyllhet som råder i denna tidiga gryning..

Dagen håller på att vakna sedan några timmar och det är fortfarande ganska lugnt i stugorna trots att klockan är ca 0800.  Fast vem måste ha bråttom – det är ju semestertider.
Jag knallar sakta tillbaka och njuter av en kopp kaffe och en leverpastejsmörgås och en hård macka med Kalles Kaviar .. givetvis originalet. Här kan jag erkänna en last… jag doppar den hårda mackan i kaffet…mmmmmm 
Drar frotterocken om mig och njuuuuuter…..   av livskvaliten som jag har omkring mig.
Kollar in ett gäng talgoxar vid matbordet… 3-4 ungar som matas av ena föräldern , sjutton dom borde väl kunna äta själva!
Fast dom får inte Kalles Kaviar på mackan….
Solen bryter igenom över takknocken…. suck så himla skönt och vackert!
Det är en bra start på dagen.
Hinner med en hel del  bl.a plockar jag upp egen färskpotatis.  Visst är man lite löjlig här då butikerna i sina kampanjaktiviteter nästan slänger färskpotatis efter kunderna till det facila priset av någon krona.  Men det är inte pengarna utan just känslan att plocka upp ett stånd med egen potatis likväl som jag känner lyxen att kapa av en dragonkvist i min örtträdgård.
  en trevlig knöl….                 många goda aromer…

Jag tror det är viktigt för själen att ha ett litet eget smultronställe att ”landa i..” .   Ett ställe där  du kan ” ladda dina batterier” och må bra.
Det kan vara en plats , ett hus, en stuga …… bara det är ett ställe där du kan skapa din egen laddning.

Lyssna på underbara ”God Only Knows” med The Beach Boys från 1966.  Låten finns på LP Pet sound

Kommentarer:

Det finns (1) kommentarer för naturliga previligier..

Skriv en kommentar