MeToo- en lavin satt i rörelse

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Händelser, Internationellt, media, Politik, Samhälle, Trender-företeelser | Skrivet 25-10-2017

Etiketter : , , , , ,

Senaste tidens massmediala rubriker har mycket handlat om den lavin som nu rullar med all rätt.


Måttet blev rågat när Hollywood mogulen Weinstein anklagades för sexuella trakasserier. Snart blev det känt att detta pågått länge och kända skådespelare intygade det eländiga beteendet.
Lavin rullade nu vidare över världen och nådde givetvis konungariket Sverige där det blev känt att flera s.k media profiler betett sig svinaktigt mot många kvinnor.
Såväl SVT , TV 4 och Aftonbladet hade män som på ett obegripligt sätt hanterat sitt sneda kvinnobeteende under längre tid.
Ganska snart hängdes Timell och Kronér ut i offentligheten precis som Anders Borg för en tid sedan.  Bara aftonbladet förhöll sig tyst ganska länge tills nu den s.k profilen Fredrik Virtanen erkände och sade att han betett sig tölpigt åt.
Konsekvenserna för Martin Timell blir stora då han avpolleterats från TV4 helt och hållet.
Hur stora är då inte konsekvenserna för hans familj som får schavottera efter Timells dumheter. Tragiskt.
Intressant att kolla tidningarna löp…. AB jobbar stort på löpet med Timell o Kronér och mot detta står GT och Expressen med senaste nyheten att AB;profilen heter Virtanen.
Vedervärdigt är ordet och vi vet ju lite till mans inte riktigt detaljer men man kan ana. Jag menar Vem kan komma på idén att sända sms med bild på sin penis !
Korkat så det förslår och vederbörande man kan inte ha speciellt hög IQ och vetskap hur man beter sig mot kvinnan.
Massvis av upplevelser rullas nu i media från kvinnor som tidigare och nu utsatts för kränkande sms och kommentarer. Några få är faktiskt män som också blivit utsatta men de är så få så dessa upplevelser försvinner i mängden, men dom finns.
Bra att rörelsen uppmärksammas så att tankeställare kan komma till de män som inte förstått hur man beter sig, som inte kan vett och etikett.
Jag anser också att skolan måste ta ett mycket större  ansvar. Ingen flicka skall behöva bli kalla ”hora” i skolan eller bli tafsad på.
Det är skrämmande att denna nedvärdering sker så tidigt.
Här finns mycket att göra för skolmyndigheter.  Många övergrepp både verbalt och i handling  sker av ungdomar som har annan kvinnosyn än den västeuropeiska och här bör speciell kraft läggas redan tidigt om vilka regler som gäller i det svenska samhället.
Under tiden kommer säkert lavinen att rulla vidare…och tyvärr kommer det att framkomma eländiga beteenden av sådana personer man minst anat.
Hoppas det kommer något bra ur denna lavin.

Skriv en kommentar