Mellandagslugn….

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Företagande, helger, Internationellt, Mat och Dryck, media, Musik, Traditioner | Skrivet 04-01-2015

Etiketter : , , ,

Som småföretagare får man kolla av bokföring och avsluta gamla året  i helgdagarna.  Någon kundbearbetning är inte att tänka på.
Ruljangsen börjar 7 januari  dvs då börjar man öppna upp så mot slutet januari rullar det normalt igen.  Fast vore jag anställd på Volvo eller liknande skulle jag tycka det vore skönt med denna långa ledighet.
Ganske skönt ämdå med ett break.   Lite break i julmaten kan vara skönt också så ikväll festade jag med en lördagssupé bestående av Toastskagen och lövbiff med gorgonzola ost.  Inte fel alls.
Kopplade av med ett festligt program från England. Last Night of The Proms 2014.   En musikalisk upplevelse i Royal Albert Hall. En nationalyra som heter duga.
proms 2
Via bildskärmar fanns även folksamlingar med på 4 andra ställen i parker  bl.a Hyde Park.
Mäktigt så det kändes ut i tårna när alla sjöng  Pomp and circumstances  och Auld long Syne.
Olika nationaliteter samlades under britternas fana och visade samhörighet.  Tänk om vi kunde få sjunga Du gamla du fria med samma mäktiga samkänsla utan att det blir raskravaller. Vifta med flaggor utan att få hatmail.
England har förvisso en annan historia än lilla Sverige så man har en annan känsla för frihet och landet.
Men mäktigt kändes det. Vilken spontan musikglädje man förenades i.
nedan ett klipp från tidigare år.

Skriv en kommentar