Mediabevakningen.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Politik, Samhälle | Skrivet 21-06-2010

Etiketter : , , , , , ,

Det har varit en enorm mediabevakning kring bröllopet mellan Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria.  Och varför skulle det inte vara så?
Det är en historisk stor händelse sedan får republikanerna säga vad dom vill.
I de flesta tidningar  har man kunnat följa brudparet hela vägen till glädje för många människor som tycker om att se detta festögonblick.
Även i socialdemokratiska pressen har bevakningen varit rigorös och man inser ju att man faktiskt måste sälja tidningar och vara kommersiell även om man önskar vara obekant med detta ord.
Den internationella pressen och TV-bevakningen har också varit mycket stor och en positiv bild av Sverige har kablats ut över världen.
Totalt sett har detta varit en medial händelse som många kommer att minnas länge.
Naturligtvis dyker proffstyckarna -och debattörerna som vill ha republik upp som små sillstim med sina evig fraser om odemokratiskt statskick.
De låter mer och mer som en grammofonskiva som hakat upp sig.
Förvisso tillhör det just demokratin att få ventilera sina åsikter. Det är ett öppet samhälle i Sverige även om du är vänsterradikal eller kommunist. Det är ju
enklare förvisso att ha en sådan åsikt om man bor i trygga Sverige.
En del debattörer har ändå ett tråkigt sätt att uttrycka sig för att inte säga klumpigt. Läser i AB:s nätversion idag en inlaga av  Jan Guillou  där han ondgör sig över monarkin
och i princip hånar en stor del av svenska folket som uppskattar det statskick vi har .
Det verkar som om Guillou känner sig obekväm i vårt samhället. Jag tycker Gillou skall hålla sig till sitt författande och skriva Hamiltonböcker eller varför inte emigrera till någon republik . Tag då gärna sällskap av Lars Ohly, mannen som inte vet om eller när han är vänsterpartist eller kommunist. Sistnämnda valde ett ynkligt och beklämmande sätt att visa sin ståndpunkt då han tackade nej till hovets inbjudan. Jag tycker det hör till en partiordförandes plikter och åtaganden att närvara vid officiella högtider även om man inte har samma inställning.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article7336591.ab

Kommentarer:

Det finns (2) kommentarer för Mediabevakningen.

Skriv en kommentar