Lite uppochnedpåvänd värld…

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Film, Internationellt, media, Organisationer, Politik, Samhälle, Traditioner | Skrivet 06-05-2015

Etiketter : , , , , , , ,

En omväxlande vecka tycker jag….. vaknade i Lördags av att gräsmattan utanför täcktes av 3 cm snö !  Djäkla Åsa …tänkte jag spontant … ännu ett brutet löfte! Det skall ju vara vår nu… Fast det kunde ju stackars Åsa Romson inte hjälpa tänkte jag senare med litet dåligt samvete…. men bara lite och väldigt kort!
Nåja … under dagen försvann snön och det blev en hyfsad dag och kvällen blev fin med blank sjö.

kvällsol-still-sjö

Dagen innan hade tågen gått som dom skulle den första Maj….och det är ju bra att några tåg går bra.
Inte mycket folk i Sossarnas tåg men vad demonstrerar dom för egentligen då dom har regeringsmakten….
Känns lite patetiskt må jag säga då förre statsministern och numera storkapitalisten Herr Persson hissar armarna och hojtar ” upp till kamp…. osv ”
Fast jag undrar jag om dom inte bara har gympa  och är himla glada att se varandra så dom sjunger ” Ju mer vi är tillsammans…”
Lövfén är nog glad att han bröt ännu ett löfte och sparade in lite pengar.

Första maj

Tror minsann att KD hade demonstrationståg också…  och det känns väl ok då dom är ett oppositionsparti.
Fast det känns lite som uppochnedvända världen…

Kollade just nu VM hockey  Sverige hade 3-0 och släppte sedan upp Canada till vinst 6-4   det var väl artigt!
Precis som våren står för dörren så startar vinterarrangemanget Hockey-VM !!!   Näää normalt sett har jag lite svårt att bänka mig denna årstid framför TV:n  men ok idag verkade det bli spännande … men men
Matchen sändes i TV 4 … oroligt tyckte jag. Avbrott för reklam givetvis,,, avbrott för påannonsering mitt i rutan av Wikegårds VM soffa eller vad det nu var…så var det reklam igen…
Suck jag saknar Tumba  & Co  vilka dom allra yngsta knappt känner till. Vilka lirare…
tumba
Blev lite chockad härom dagen då en mycket ung kollega kom in till mig på jobbet och noterade att jag hade en bild på urBonden  Sean Connery.. på väggen
sean connery
Skojade med honom och sade allvarligt att det är min pappa… ja du vet pojkar vill ju ha en bild på pappa… jahaa sade han allvarligt..    tystnad….     pinsamt då jag efter en stund förstod att han trodde på mig.
Mycket smickrande vill jag säga men jag avslöjade att jag skojade  ..du vet väl vem han är…  nääää  jamen för tusan.. det är ju Sean Connery.. den första och bäste( min uppfattning) James Bond!!!!   Stort frågetecken…  Jamen, jamen det kan väl inte jag veta sade kollegan jag är ju bara 22 år sade han nästan snyftande.
Men herregud finns det ingen allmän-bildning längre!!
Fast sedan tänkte jag efter lite… första Bondfilmen hade premiär 1962…  53 år sedan!  Hmmmm vi avrundar här… förlåt kära kollega…  det var kanske inte helt lätt.
lite av uppochnedpåvända världen…  eller så finns det ingen allmänbildning längre.  Säkert Juholts fel ..!

Skriv en kommentar