Husby brinner

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 22-05-2013

Etiketter : , , , , , , ,

Knappt har VM festen avslutats förrän nya rubriker slår mot oss.
Först måste jag bara säga att vilken tur att så många människor hade ledig dag,klämdag eller bara prioriterade annat än arbetet-skolan då tusentals människor samlades i Kungsträdgården i Stockholm en vanlig måndag.
Eller som en skolelev sade då han intervjuades att skolan skiter jag i detta är ju kul  och vem står intill om inte en lärare och hejade … nåja    fest var det i alla fall.

Fest är det definitivt inte i HUSBY.
Som vanligt söker man syndabockar i samhället, polisen och andra myndigheter och tom i politiken – det är alla andras fel än dom som eldar upp bilarna. Om någon kör på ett träd så är det givetvis trädets fel !   Gud så enkelt.
Hallå !  var finns ansvaret hos dessa ungdomar som trots sin ungdom inte är några oförstående barn.  Jag tror ju också att det är mer eller mindre proffesionella bråkstakar som gärna är med och peppar gruppen. Grupppåverkan och tryck kan få otäcka konsekvenser.
Förvisso bör man ta lärdom och inventera  vilken beredskap man har i kommunerna för liknande händelser. Poltiker bör ta upp frågan snabbt på agendan.
Men jag tycker definitvt också att det är dags att skärpa de regelverk som finns och som kan tillämpas på de som eventuellt döms för delaktigheter.
Det är många oskyldiga som drabbas och det är beklämmande hur okänsliga personerna är som förstör egendomar och skapar otrygghet i området.
Kravallerna måste få ett slut inan brandhärdarna sprider sig.

 

Skriv en kommentar