Hotet

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Fritid, Hälsa, friskvård, Händelser, Mat och Dryck, Politik, Samhälle | Skrivet 18-03-2020

Etiketter : , , , ,

Rubriken ovan är som hämtat från en katastrof film.  Nu är det istället krass verklighet för vår planet.
Corona viruset härjar som värst och lämnar obehagliga konsekvenser efter sig. I Sverige håller det sannolikt på att accelerera och toppen är ännu inte nådd.
Politisk fred råder och man är tämligen eniga om de stödåtgärder som läggs. Inget parti tjänar på att skapa debatter just nu.
Dock kommer säkert en efter analys att ske . Gjorde regeringen tillräckligt och i rätt tid?
Vi ser ännu inte alla konsekvenser såklart. Vi gör alla personliga reflektioner om det som händer i vår vardag. Möten ställs in av rädsla för smitta, butiker är nästan tomma och utkörningar i samband med online handel mat är fulltecknade flera veckor framåt.
Jag noterar såklart själv beteenden och händelser. Riktigt upprörd blir jag när krisen utnyttjas av samvetslösa människor som utger sig för att vilja hjälpa äldre och handla och sedan lurar de stackars gamlingarna. Hoppas man tar några av dessa och utdömer hårda straff.
Jag förstår inte hamstringsvågen då leverantörer och producenter gång på gång försäkrar att varor produceras och kommer att finnas.
Beteendet är som undantagstillstånd vid krig.
Från 70 år och äldre är man i riskzonen och har man dessutom underliggande sjukdomar bör man isolera sig i hemmet. Du blir också avbokad från besök på sjukhus, fotvård ,tandläkare och andra hjälpinstanser.
Här uppstår en märklig situation- de som har bokad tid kanske är i behov att detta besök. Man prioriterar här yngre men de äldre då? Finns det någon reservlösning för dessa personer? Nej.  Givetvis är de äldre mer benägna att bli smittade men det går inte bara att lämna dom och komma tillbaka på obestämd tid. Man skulle kanske kunna skapa pass med besökstider enbart för de äldre eller utvidga hembesök.
Konsekvensen kommer att att bli tuff för många småföretagare. Som gammal ensamföretagare känner jag starkt för denna grupp. Inga kunder- inga intäkter!
Uppskov kanske med skatter kanske men de skall betalas någon gång. Det är svårt i vissa fall omöjligt för en lite företagare att springa ikapp en sådan situation.
Dessvärre kommer vi inom kort att får se många företag som går omkull.
Vi är nu i en tid med stor oro hos många speciellt ensamstående och sjuka.
Några solglimtar avslutningsvis i detta inlägg har synts på sociala medier där ungdomar erbjuder sig att handla etc. Bra kreativitet som där denna utförs på tryggt och ärligt sätt förtjänar att applåderas.
Det finns säkert många synpunkter framledes som behöver lyftas fram och under tiden hukar vi och följer dom råd som finns där vi kan undvika att smittas både för egen del och för andras.

Kommentarer:

Det finns (1) kommentarer för Hotet

Skriv en kommentar