Grilltider i Playa Sweden

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Fritid, Mat och Dryck, Naturen | Skrivet 25-07-2016

Etiketter : , , , ,

Senaste tidens kontinentala väder i gamla Svedala har gjort oss spattiga med BBQ och grillningar så dimman i Lützen 1632  var inget mot de dimmor som kommer från karré, kycklingar och fläskfilé i svenska trädgårdar när folk grillar.
Kul att prata grill med folk.  En del satsar på stora gasolgrillar , tjusiga som sjuttsingen och då tror man ju att här döljer sig näst intill en stjärnkock bakom rodret.
Vad grillar ni då frågar man förväntansfullt,   Joo  du vet det blir lite korv  men igår grillade vi djupfrysta hamburgare !!
Men hallå…. inget fel på en god kabanosse  men ändå..
Själv kör jag en klassisk klotgrill och grillkol  men så blir köttstyckena bra också.  Marinaden är viktig då köttet helst skall ligga några timmar i marinaden innan.
Visst kan man grilla mycket mer än kött.  Kyckling i fin marinad är gott.
Lax kan bli bra om man hanterar den rätt då den annars kan falla sönder på grillen . Tillbehör som majs, sparris/bacon och diverse andra frukter kan med fördel läggas på grillen.
Gott sedan att avnjuta med ett gott vin eller en god öl.
Passa på att njuta  …..  gott att minnas senare i höstrusken

grill

Skriv en kommentar