Fredagen då vi satte Taco-myset i halsen…

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Händelser, media, Organisationer, Politik, Samhälle, Tänkvärt | Skrivet 13-04-2017

Etiketter : , , , , , ,

I morgon är det redan en vecka sedan Svensson och alla andra hade svårt med tacomyset i fredags-soffan då den brutala verkligheten drabbades oss i form av en lastbil och en förare med avsikt att döda.

Så väcktes vi i trygga Sverige denna fredag eftermiddag av att ondskan i omvärlden även kan drabba oss.
Vi har flera gånger matats med bilder från otäcka terrordåd via TV-rutan från utlandet och förfasats innan vi sträckt oss efter chipsen…
Nu hände detta i vår närhet och hur många gånger har inte både du och jag passerat denna plats vid besök i vår huvudstad.
Tankarna var många såklart.
Attentatet kom överraskande för en del men inte oväntat för andra. Frågan var inte om utan när den skoningslösa terrorn skulle drabba oss.
Ruggigt påtagligt och speciellt oroligt när man har nära o kära i dess närhet.
Själv fick jag ganska snabbt besked om att min son var i säkerhet. Ett mess som lugnade mig.
Vi har under veckan översköljts av mediala nyheter i alla kanaler och analyser av sakkunniga har ventilerats.
En chockvåg gick genom vårt fosterland som vi gärna vill värna om och försvara. Samhörigheten och fosterlandskänslan kändes plötslig påtaglig.
Inget politiskt käbbel bara en enighet om det fruktansvärda som hänt och medkänsla med de som drabbats och dess anhöriga.
Polisen har med all rätt hyllats på många sätt även enskilda insatser har lyfts fram vilket är bra.
Som tur är fick man tag i attentatorn ganska snabbt.
Nu framkom dock att han skulle ha avvisats med detta skedde inte och frågorna började vässats allt mer från de olika politiska partierna…. nu börjar man kräva svar på ansvarsfördelningen.  Varför skedde inte avvisningen ?Det finns idag ca 10-12000 ärenden där den avvisade har gått under jorden och alltså skulle kunna upprepa denna galenskap som skett. Detta är  ruggigt.
Det positiva som nu framkommit är att det sker nu nästan överbud på hur många fler poliser det skall tillsättas mellan de olika partierna och höjda löner.
Fortsättning följer i denna fråga och jag vill tro att det behövs en rejäl satsning på poliserna De skall skydda den struktur som vårt land bygger på.
Bäste bloggbesökare . Jag har länge haft en filosofi att de grupper jag behöver ha hjälp av om jag befinner mig i nöd dvs Poliser, Ambulans , Sjukvårdspersonal, Brandmän- ge dessa grupper som ligger efter i löneutvecklingen ett rejält lyft.
Vissa inom dessa grupper har fått men alltför många ligger långt efter.
Tack för ditt besök. Denna blogg har under en tid saknat inlägg från mig men det kommer mera.
Ta hand om Dig.

 

Skriv en kommentar