Förpackningshysterin

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familjen, Fritid, Mat och Dryck, media, Samhälle | Skrivet 10-03-2021

Etiketter : , , ,

Har ni försökt öppna omslaget till en CD skiva någon gång? Säkert har du gjort detta och svurit över den hermetiskt omslutna plasten .
Likaså när man skall öppna ”fodralet” till en färskgurka….  det är inte klokt så man ibland får jobba med förpackningarna.
Dataprylars öppnande av förpackningen  kräver minst ingenjörsexamen.

 

 

 

 

 

Var sugen på en semla nyligen och började öppna den tillknäppta plastförpackningen. Jag vände och vred på den och semlan inne i förpackningen förvandlades sakta men säkert till en gräddkatastrof… men hallå vad gör ansvariga inom förpackningsindustrin. Testar man inte på en panel?
En bag-in box är lyckosam att öppna om man har tur och kranen ligger rätt- men det händer att den ligger fel och man får tillgripa mindre våld att gräva fram den från sidan.
Då har jag ändå inga problem med mina fingrar och händer. Jag kan skruva upp en kork hyfsat lätt eller öppna en ölburk men men…ve dom som inte har den förmågan pga av reumatism , diabetes verkningar i händer etc etc.  Dom har det inte lätt i vårt tjusiga samhälle.
Att öppna en saftflaska kan tom jag ibland tycka vara svårt  och jag måste ta i ganska hårt och skruva korken. Den som inte har kraften i fingrarna får ta till ev hjälpmedel som kan finnas men inte alltid finns.
Mitt förslag är att det borde finns olika Råd som består av en panel av människor som har olika fysiska handikapp och som ger indikationer på förbättringar av förpackningen.   Säkert kommer då svar att det faller på ekonomiska variabler – men här borde vi inte nöja oss -vi beskedliga svenskar.
Hur kan vi ljudligt protestera?
Upp till kamp för hanterbara förpackningar!

Skriv en kommentar