Festen,gemenskapen och rikedomen.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj | Skrivet 06-09-2010

Etiketter : , , , , , , ,

Japp, bästa bloggbesökare , nu är det några dagar sedan Du hade något nytt från mig på bloggen.
Jag har haft lite att ”rodda” ( tänk , vad man lär sig moderna ord..)  med kring min fest för familj,släkt och vänner. Nu blev det en rejäl final på mitt födelsedagsfirande med en fest på Lördagen.
En glad och lyckad tillställning för jubilaren.

Efter gästernas ankomst blev det  många kramar och jättetrevliga presenter. Sedan vankades ett utsökt buffébord som restaurangen på Prisma Quality hotel i Skövde satt ihop ( ja…det blev lite reklam här men det är dom värda).

Många fina tal hölls för mig  som jag bevarar inom mig länge.
Sedan vankades kaffe och…ja gissa …jo självklart några utsökta princesstårtor.
(Jag är ju svag för princessbakelser/tårtor- jag tror det är mycket fibrer i dom , eller ..jag kanske har missuppfattat-goda är dom i alla fall). Gott att dricka för den som ville, gott med snacks för den som ville ha detta. Till dansen hade vi engagerat både Vikingarna, Lasse Stefanz och en del andra…. visserligen på CD men ändå.
Senare på kvällen vankades en klassiker… wienerkorv med bröd.  Det är egentligen otroligt , man har ätit gott under kvällen och ändå smakar denna klassiker gott frampå kvällskröken.
Kvällens toastmaster ,min son Anders, skötte sig oklanderligt och höll reda på hållpunkterna, och min dam Ulla-Britt höll reda på mig i övrigt.
Sjuttsingen vad det känns trevligt som värd när människor har trevligt och man känner värmen från den gemenskap man har omkring sig.
Visst är det en rikedom att kunna samla familj , släkt och vänner man tycker om och ha en trevlig kväll tillsammans. 
När jag varvar ned  efter allt pyssel och tänker igenom en lyckad kväll som denna så kom jag på följande.
OK- jag blir nog aldrig jätterik på min business i mitt företag. Jag har nog missat någon kurs i utbildningen… eller så har jag varit för ärlig , strunt samma. Jag kände mig faktiskt rik ändå , med en annan typ av rikedom.  Jag har en familj som bryr sig , trevliga släktingar och jag har vänskapen från vänner.  Detta är väl en rikedom om någon.
Tänk vilket minne jag har med mig från detta födelsedagsfirande. Dels resan som jag berättat om tidigare och så finalen med denna glada fest.
Nu skall jag koppla av med att läsa på etiketterna på alla vinflaskor jag fått, det är väl kultur…eller?
Så skall jag koncentrera mig på att samla mod inför upplevelsen… jo jag fick en Ballongflygning!!!  Jag som blir nervös bara jag står på stegen vid sommarstugan.!
Får man ha en tross med krok med sig ?  Tänkte man kunde fästa i ett träd om dom lyfter mer än 10 meter…. tänk om man krockar med en astronutt..! ¨nåja jag lovar att genomföra detta inom närmaste året och återkomma med en rapport på bloggen.
Som tur är fick jag bl.a också ett presentkort på massage . (av nacke,rygg  och axlar
…om nu någon undrade!)

Vid ett sådant här tillfälle är man tacksam för att ha fått ta del av så mycket vänskap  och gemenskap samtidigt som man minns nära och kära och vänner som inte är med oss längre men som skulle varit med denna glada kväll.
Det är gott att ha minnen, dom kan man plocka fram närsomhelst och när man vill.

Detta var i sanning en grande finale vad gäller rapport från en jubilars och
nååååååågot äldre övre tonårings minnen.

Kommentarer:

Det finns (4) kommentarer för Festen,gemenskapen och rikedomen.

Skriv en kommentar