En skuta med stolliga principer

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 27-11-2018

Etiketter : , , , , , ,

Rörigt värre i svenska inrikespolitiken,  Alliansen skakar i sina grundvalar och Lövèn förväntas förstärka laget med utbrytarna.
Märkligt måste jag säga . Alla möjligheter fanns att skapa en skifte och inriktning i svenska politiken men pga av sina principer att inte samtala med SD så väljer C och Liberalerna hellre låta Svenska skutan gunga vidare och ge S möjligheterna att fortsätta leda landet.
Med vilken rätt tar man sådana principer att helt utestänga 1.2 miljoner röstberättigade som valt att rösta på SD?
Jag tycker ändå vissa demokratiska spelregler måste följas.
Annie Lööf har ju även betonat att hon inte sitter i en S-ledd regering,  och hon vill inte samtala med SD därför överger hon sin borgerliga moderat kollega. Samma med Björklund.  Någon sida måste man ändå välja .
Har man någon gång frågat sig varför ca 1.2 milj  har röstat på SD ?  I åratal har man stuckit huvudet i sanden och samtidigt som SD växt till den storlek man är idag.
Lät märkligt när Lööf efter sitt sonderingsuppdrag sade flera gånger med ena mungipan att nu måste flera partier ändra sig samtidigt som centern inriktning ligger fast med andra mungipan  och alltså inte skall ändras.
Jag tycker hanteringen är upprörande usel eller för att använda politikernas favorituttryck…. Detta är inte acceptabelt.
Politiker föraktet lär inte bli mindre efter denna process.
The story continues….

Skriv en kommentar