En regering…trots allt

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 18-01-2019

Etiketter : , , , , , , , , ,

Så fick han då sin vilja igenom efter diverse överläggningar såväl i riksdagen som på husbåtar denne Lövfén.

En turbulens som saknar motstycke i svensk politisk historia i alla fall detta århundradet.
Lövfén tråcklade ihop det till slut även med Vänstern som inte fick vara med och leka först. Det såg Annie Lööf o Björklund till. Men ett hemligt papper lugnade Sjöstedt som enligt honom förvisso var enbart minnesanteckningar men det vete katten om jag tror på. Fast det får vi inte veta . Hysscchh  hyssscchh
C som sagt nej åt alla håll blir nu stödhjul åt en socialdemokratisk regering vilket känns konstigt för väldigt många väljare. Hon har tagit  sitt mandat på att
utestänga såväl V+ SD dvs 25 % drygt vilket är 1.5 milj väljare från att synas.  Nu får ju ändå V något att säga till honom trots överenskommelsen så det skall bli intressant att se hur resan blir och hur C och L  reagerar om S tar klivet från överenskommelsen.

Hursom helst så tycker jag även att Talmannen denne lugne och godmodige Norlén varit lite blek om nosen. Varför gavs ytterligare tid för Lövfén trots 4 månaders sonderingar. Detta räckte för att skapa ” minneslappen” och därmed för att få med Sjöstedt på tåget.
Väljarnas dom kommer tids nog och politikerna kan inte någon gotta sig i något beröm.  Sandlådan blev ett faktum.  Jag tror faktiskt SD kommer att tjäna på denna process.
Råsoparna från Åkesson och Kristersson numera oppositionspolitiker , var häftig då Lövfén valdes.
Nu är man tämligen trött på svenska inrikespolitiken.
Vi får se hur skakig resan blir.

Skriv en kommentar