En häftig vecka och Fars Dag

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Bygge, Fritid, Naturen, Tänkvärt | Skrivet 13-11-2011

Etiketter : , , , , ,

Veckan som gått har varit innehållsrik.
Bygget vid sommarhuset går vidare och vi är på väg att skruva golvskivor.

Fortfarande är det en del isolering kvar att göra på de mest krångligaste ställen , bl.a under en gammal timmerstock som förband gamla verandan med nya delen.
Ner mellan bjälklagren  och vid dessa tillfällen måste Byggherren tillstå att han inte är 30 längre…. han är minst 35 !

Nåja , med hjälp av diverse gutturala läten och pustningar och stönanden som kommer man upp ur underjorden trots allt.
Under den gångna veckan har vi blivit påminda om en analkande brytning av senhöst och kommande vinter.
På kvällarna har dimman legat tät över nejden, spöklikt , förtrollat och frostigt.
Noteringen – 2 grader kunde vi se ibland och isen låg över presseningen och av råa kylan så blev man nästan lika rå inombords.

Men vi ger inte upp av detta. Målet är att snart ha golv och takpannor på plats för då kan vi ha värme som stannar kvar inne.

Hur som helst blev det en trevligt avbrott på Lördagkvällen då vi besökt Vasa Orden av Amerika i dess Skövdeloge. Det var dags för den traditionella Gåsamiddagen med svartsoppa i trevlig och varm gemenskap.  God mat och några svängom med min delsbo på dansgolvet var en kontrast till den några timmar tidigare  placeringen mellan bjälkarna.   Hrmmm… måste erkänna att mina ben var något möra av både klättrande och dansen.

Fars Dag firades inte speciellt mycket trots allt tjat om kommersiella jippon.  Jag är dock av uppfattningen att man kan komma ihåg sin Far med en hälsning på något sätt. Det behövs inte en massa presenter  ( ..jag kan få Whiskyn till jul istället…asch jag skojade..)
då tanken är viktigast .  Själv tände jag ett ljus vid ett foto av min salige Far. Jag hade också tänt lyktan vid graven.
Min egen käre son ringde mig och grattade och det blev jag glad för.  Tänk vad lite kan göra mycket. Hur viktigt är det inte att lyfta luren någon gång och ringa nära  och kära eller en vän.
Vanligaste klyschan är ju ” ja du vet…det har varit så mycket att göra , jag har inte haft tid… etc etc  – visst är det struntsnack…
tid har man – det handlar om vad man gör av tiden. Så sade min käre Far när en släkting hörde av sig efter en lång tid.
Visst är det lite konstigt-  aldrig har människan levt så länge som man gör nu,  aldrig har människan arbetat så lite och haft så mycket fritid som man har idag …och ändå har människan aldrig haft så ont om tid som man har idag!
Tid för musik är dock viktigt att ta till sig.
Koppla av en stund till underbara ! Albatross”  med Fleetwood Mack.
Nu laddar vi för en ny vecka!

Skriv en kommentar