En diabetikers dilemma…..

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Företagande, Humor, Mat och Dryck, media | Skrivet 11-04-2021

Etiketter : , ,

Häromdagen var jag och en närstående som är diabetiker sugna på att fika på ett konditori.  Rymlig lokal lite folk – detta blir bra.
Det var uppdukat vad som fanns i godsaker bl.a för glutenallergiker , laktosintoleranta etc.
Jag frågade expediten var det var uppdukat för diabetiker ?   Mja , vi har inte så mycket sockerfritt.   Märkligt må jag säga då en stor grupp människor har olika typer av diabetes dessutom kanske man vill äta något gott men inte äta någon sockerbomb precis.
Men vi har i frysen om någon vill ha.  Hur vet man detta var en logisk fråga?
Varför inte presentera på bordet?  Det är inte så många som frågar efter detta var nästa svar?
Låt mig ge exempel på hur synen på möjligheter kan variera:
Ett stort Skoföretag X skulle genomföra en marknadsundersökning av förutsättningarna till en skokampanj på landsbygden i Afrika
Man sände dit två av sina bästa säljare som skulle rapportera .
Efter en tid kom Säljare nr 1   med rapport: sorry Chefen … ingen idé. Stort land  men dom flesta går ju barfota och använder inga skor.
Sedan kom säljare nr 2 med andan i halsen..  Chefen chefen .. vilken marknad   Stort land massor av folk och inte en djäkel går i skor. Här kan vi sälja mycket!!

sens moral  …. visa produkten så kommer efterfrågan
I tidigare inlägg berörde jag frågan. Jag är förvånad för att inte säga upprörd över att man inte fattar möjligheterna  med att skapa efterfrågan och dra folk till en butik som värnar om de som inte vill ha kilovis med socker i bröd eller andra livsmedel.  Jag tror man skulle skapa merförsäljning på många varor bara av att visa en goodwill och bli föregångare som butik eller bager

 

 

 

Skriv en kommentar