Diabetiker – en bortglömd målgrupp

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familjen, Hälsa, friskvård, Mat och Dryck, media, Samhälle | Skrivet 08-02-2021

Etiketter : , , , , , ,

Mellan 500-600 000 personer i vårt land har någon form av diabetes och det ökar.  En till mig närstående person har diabetes och jag upphör inte att förvånas över hur handfallen man är i matbutiker eller konditorier  när man skall handla något som passar en diabetiker.
Vegetarianer,Veganer, Laktos, mjölkallergiker, gluten och andra allergier  tas hänsyn till  men hallå  vart tog den stora målgruppen Diabetessjuka vägen?
Många gånger kan man bli sugen på något gott kaffebröd…    vad har ni för diabetiker?  Personen bakom disken funderar och visar på ett fat med någon torr kaka och säger med beklagande  vi är nog dåliga på detta.  I något fall på ett bageri  sken personen upp och sade vi har bullar utan socker   fast dom ligger i frysen. …. Varför läggs dom inte fram som annat bröd.
I  min Kvantumbutik hittar vi en liten hylla med sockerfria kakor  … samma kakpaket som ligger där jämnt. !    Var finns innovationen ?  Även diabetiker blir sugna på lite gott kaffebröd som inte dryper av socker och honung.
I Ica:s kundtidning BUFFÈ  som i sig är en trevlig tidning med mycket goda fika och mat tips borde rannsaka sig. Massor av hänsyn till laktosintolerans ,gluten mm  men fortfarande ingår socker, honung och annat som inte är bra för diabetiker i deras menyförslag.  Det är bra att hänsyn visas till andra grupper men glöm inte diabetikern.
Jag upphör inte att förvånas över att man inte tar vara på detta faktum och slår ett slag i matbutikerna för produkter och mat som mer passar diabetiker. Det är ex:vis.bra även för icke-diabetiker att minska det hysteriska socker och kolhydratinnehållet i bröd  bl.a.
Gör detta som en marknadsåtgärd med mer information. Jag är övertygad om att den butik som gör detta kommer att få goda vitsord och skapar  för detta merförsäljning.

 

 

Kommentarer:

Det finns (1) kommentarer för Diabetiker – en bortglömd målgrupp

Skriv en kommentar