Det lilla landet i den stora världen.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Politik, Samhälle | Skrivet 03-11-2010

Etiketter : , , ,

Vi har precis fått noterat att det inte blir någon mututredning mot Sahlin.  Jag tror inte det i detta fallet spelar så stor roll hos gemene man.  Jag och andra reagerade mest på att hon ena dagen uppbragt kritiserade Arkelsten för sina resor och sedan glatt själv tar emot biljetter för närmare 9000 spänn.
Det är inte beloppet utan sättet som jag tycker är irriterande. 
Situationen i sig är dock småpotatis om hon går på tennis eller Reinfeldt går på fotboll som snabbt framkom, om man jämför med liknade situationer i omvärlden.

Nu är det ju nya rubriker i vår lilla nation.
Vår Monark är i blickfånget igen då 3 personer ägnat 2 år på att hitta smaskiga saker i Kungens levene för flera år sedan och sammanställa detta i en bok.
Marknadsföringen är ju redan fixad genom den uppmärksamhet innehållet fått och får i medierna. Eller hur? Boken är en sensationsbok och lanseras med stort PR-trick.
Vad pågår? Är detta ett verk beställt av vänsterfalangen i vårt samhälle i syfte att bana väg för en  republik som givetvis kommer att vara helt fri från liknande smaskigheter. Man undrar ?
Nu vet jag bara vad som står i media om innehållet men jag har förstått att ”vissa” personer har den som vanlig ”absoluta ” informationen om vad som egentligen hänt på fester och dates som Kungen då varit på.
Vad är författarnas syfte med boken ?  Hur relevant är den och hur pålitliga är de källor som boken bygger på. Vem granskar dessa källor?
Kung Carl-Gustaf måste sucka djupt när han läser tidningarna. Ånej… nu igen.
Jag undrar vad barnen tänker. Hade ju inte varit direkt kul att få servererat eventuella ungdomssynder inför hela svenska folket en massa år senare.
Nej, jag kommer tillbaka till frågan- vad är syftet med en skandalbok om Kungen annat än att vilja skada monarkin.Låt kungen ha sitt ungdom-och sällskapsliv utan totalinsyn av varenda svensk.
Det är struntsnack att författarna vill visa vad skattepengarna går till och därmed lyfta fram situationer som inte kan verifieras fullt ut.
Men författarna gör sig säkert en hacka.
Det är tjatigt småskaligt och lågt, (lägre än glocalnet).
http://www.expressen.se/nyheter/1.2199775/kungen-jag-ska-hem-och-lasa-nu

Skriv en kommentar