Cruising – en folkfest

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, Fritid, Musik, Samhälle, Trender-företeelser | Skrivet 08-08-2013

Etiketter : , , , , ,

När min son tillsammans med en kompis besökte mig nyligen så fick jag möjlighet att vara med på en cruising träff .
Min son och hans kompis har jänkar intresse som ni säkert förstått.
Vi gled iväg i sommarnatten mot Falköpings Cruising träff.  Det mullrade tryggt under huven på en Oldsmobile 1967 och man fick hålla i hatten då och då eftersom vi körde cabbat.

Cruising

Massor av jänkare slöt upp undan för undan och då detta är en mycket välorganiserad cruising blir den givetvis med ryktets hjälp väldigt uppskattad att deltaga i.

cruising-2
Trodde jag som senior skulle vara bland de äldre men hej vad jag bedrog mig. Massor av seniorer och senioritor  (eller vad mogna damer kallas…)
En specialsträcka om ca 10 km genom stadens gator körde vi och vägen kantades av människor som satt i trädgårdar och på stolar utefter vägen – en sådan folkfest !
Uppskattningsvis 1000 bilar i olika konditioner passerade åskådarna.
Många vinkade glatt.  Kanske det berodde till del att vi tre hade svart skjorta , svarta byxor och svart hatt !!  
Deltagande bilar förevigades på många kort.  Jag kan förstå intresset och den gemenskap som finns mellan ”äkta” jänkarägare , många gamla raggare som fortfarande har bilintresset kvar.
Lite stökigare blev det mot senkvällen då ”brölungdomarna”  började märkas och då ölen började rinna till på passagerarna.  Polisen blev också mer uppmärksam på ekipagen.
Närmare midnatt blev det en avrundning med besök på ”donkan”  och så gled vi i sommarnatten åter mot ranchen .  Tystnaden vid ankomsten  blev påtaglig efter kvällens motorljud och dunka dunka musik som hördes i de flesta bilarna.
En kul upplevelse var det. 

 

Skriv en kommentar