Centern – ett parti i fritt fall

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 21-01-2013

Etiketter : , , , , , ,

Centerpartiet har problem.
  Just nu är dom pyttesmå i politiska procenttal räknat.

Vikande stöd från väljarna borde ge ordentligt huvudvärk för Annie Lööf och hennes stab. Här hjälper nog inte vare sig Ipren-mannen eller alvedon.
Med program som månggifte, fri invandring och slopad skolplikt som en del av programpunkterna så är det inte så konstigt att det blir skrämselhicka ute i valmanskåren.
Jag är förvånad över att Center-ledningen släpper ett sådant kontroversiellt program.
Partisekreteraren säger i intervju att ” nu måste vi börja jobba”.   En intelligent kommentar må jag säga.  Det är krisläge och man kanske borde tagit detta tidigare…att börja jobba och analysera vikande siffror.
Samhället ser lite annorlunda ut idag än vad det gjorde på Hedlunds eller Fälldins tid då bönderna var fler och starkare och den gemensamma rörelsen Centern hade mer tyngd.
Kanske nuvarande ledning borde gå tillbaka till vad som var rötterna . I alla fall till en del.
Har nuvarande partiledning tappat greppet om den verklighet som utgjorde basen i centerrörelsen?
Jag tror det är så . Om Lööf är rätt person att leda partiet är inte helt säkert då man saknar en ”tyngd” baserat på bakgrund och jordnära engagemang i henne.
Jag får personligen inte något större förtroende för henne i sina framträdanden fast å andra sidan är jag inte någon hängiven centerpartist. 
Dock är det inte oviktigt för alliansens totala röstomfång hur det ser ut för centern.  Det verkar dock som om en del röster  går till KD och då blir väl Hägglund lite gladare .
Tror att bondrörelsen behöver känna att någon tar deras parti mer än vad man känner idag.  Behövs säkert en noggrann analys av nuvarande situation.

Skriv en kommentar