Barack Obama – på väg framåt

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Internationellt, Politik, Samhälle | Skrivet 07-11-2012

Etiketter : , , , ,

Barack Obama fick förtroendet att fortsätta sin väg framåt som högste Chef  i Amerikas Förenta Stater.

Enligt mätningar innan valet så var det ett jämnt race mellan Obama och Mitt Romney men det visade sig att Obama vann ganska tydligt. Det säger en del om alla hysteriska undersökningar innan ett val.
Jag tror det var bra att han omvaldes för ännu en period. På något sätt kändes det tryggare för USA och därmed för världsekonomin och därmed för Europa och Sverige och t.o.m därmed för mig  som liten småföretagare.
Jag menar att  om börser reagerar oroligt så påverkar detta handel även i ett geografiskt avlägset land som Sverige.

Mitt Romney hade inte lämnat så många svar vad han ville med utrikespolitiken och en del andra finansieringsfrågor och det tycks som om han företrädde en smalare grupp av välbärgade amerikaner som ville se om sin lilla sfär.
Jag har också en känsla av att med Mitt Romney vid rodret så hade han nog inte varit främmande för ett tufft utrikespolitiskt program som kunde ge brandhärdar här och var.
Jag tror ändå Barack Obama har en bredare uppslutning och är värd ännu en period vilket han fick.
Han har en hel del svåra frågor att tackla på hemmaplan som även påverkar värlsekonomin.

Det är egentligen otäckt hur liten världen har blivit egentligen för om USA får en kraftig förkylning så nyser vi här i Europa och lilla Sverige.
Hursom helst så tror jag många känner en lättnad att Obama omvaldes oavsett vad man tycker om hans presidentskap hitills men han är absolut på rätt väg och det finns just nu inget bättre alternativ- det visade den stora uppslutninga av väljare trots allt.

 

Skriv en kommentar