Ansvaret

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, media, Organisationer, Politik, Samhälle | Skrivet 03-12-2014

Etiketter : , , , ,

Regeringskris i monarkin Sverige. Efter bara två månader som statsminister väljer Lövfén att utlysa nyval då han inte fick igenom sin budget.

krisen
Media har hårdbevakat denna dag och kommentarerna har haglat genom etern. Ett ord som haglat mest är ” ansvaret”.  Vem har ansvaret för det som sker. Alla skyller på alla. Men nu är det så att enligt min uppfattning så har Stefan Lövfén antagit att bilda regering och då är det hans ansvar att finna lösningar.
Lövfén skyller först på SD sedan Alliansen och för säkerhets skull buntar han ihop dom på slutet och säger att dom tillsammans har ansvaret då dom röstade på samma budget.  Men snälla herr Lövfén  … SD har anslutit sig till Alliansens budget. Dom har inte tillverkat den tillsammans. Här blandar han ihop korten som han också får kritik för.
Finansministern Magdalena är som en maskin och upprepar envist samma saker. Hur eländigt motståndarna uppför sig och hur dom( läs S + MP och… tja V) verkligen velat sträcka ut handen.  Men det bör ju finnas något i handen också.  Så har inte varit fallet. Det är ganska uppenbart egentligen att Allianspartierna röstar på sin egen budget eller hur.
Sannolikt hade det kunnat gå att finna lösningar annat än nyval.  Kritiska röster inom S har gjort gällande att MP är en belastning snarare än en tillgång för S.  Kanske det är så att S och M skall regera ihop men nu verkar situationen tämligen låst.
Men Lövfén har inte förmåga att skiljas från sin partner dvs MP och de går än en gång fram tillsammans. Självsäkerhet kan straffa sig själv.
SD har rört om i grytan helt klart.  Jag har i tidigare inlägg hävdat att det hade varit bättre att samtala och debattera med argument än att bara säga nej tack till sveriges tredje största parti.
Intressant att höra på nyheterna våra nordiska grannländer uttrycka sig. Dom har idag liknande partier som SD i regeringen idag.
OK,  nyvalet är på gång och inplanerat och så även valrörelsen som redan rivstartat.  Alla är taggade som sjutton.
En del förändringar blir det ju nu när M tidigarelägger sin partistämma. Jag lägger en krona på Anna Kinberg Batra,  jag tror hon blir partiledare och det är inte alls fel. Tycker hon har växt i rollen som ansikte utåt för M i de intervjuer hon deltagit i.
Personligen tror jag Lövfén kan få söka nytt jobb i mars och Gudrun Schyman vädrar redan morgonluft för sitt Fi… ja jisses  nu börjar det om igen.

The Story continues…och man hoppas att vi har ansvarsfulla politiker oavsett färg   och inte ……
….ja ni förstår …..barn

 

Kommentarer:

Det finns (3) kommentarer för Ansvaret

Skriv en kommentar