4:e Avent…nedräkning.

Skrivet av Kjell | Skrivet i Blogg, Familj, helger, Traditioner | Skrivet 19-12-2010

Etiketter : , , ,

Så har det nu hänt…
att vi fjärde ljuset har tänt…       (ligger i hårdträning för grötrimmen)

  …. är det någon mer än jag som undrar vart de tre första adventen tog vägen? 
De flesta tycker veckorna nu går med en väldig fart.
Hur som helst, idag har mina tomtar tagit min lägenhet i besittning . Dom är välkoma.
 Först ut är ju Lusseföljet som jag tycker mycket om.

Jag har en hel del ”tomtar på loftet”….  jag tycker om att omge mig med dessa små figurer som man placerar ut häroch var.  En del är nyare men en del ”gamla” tomtar är ärvda från 50-60-talet och dom är ändå lite speciella. Dom vill jag vårda lite extra och dom har sina egna kartonger med skyddande papper.
 
Tomtar kan ju vara vackra, mysiga, roliga och sedan kan dom vara lite småfräcka också…som nakentomten nedan som jag fick som present en gång.  Nåja han har ju skägget och luvan  på sig i alla fall…

Stortomten har jag kvar, han kommer ner från vinden när vi tar in granen. Det är en tomte ca 80 cm hög som mina föräldrar tillverkade för många år sedan och den är givetvis extra special…!   Ni får träffa honom senare.
Men över allt ihopa finns min snart 60-åriga nalletomte , ja han är ju inte tomte jämt , men nu få han ha luvan på sig. 
Jag har inte hört några protester  så det är väl ok då…..
  Denna enögda nalle har troget följt mig genom åren och livet. Fick honom tydligen när jag var 1 månad gammal- har inte så där glasklart minne av detta av förklarliga skäl men mina föräldrar har berättat och dom borde ju veta.
Han saknar ett öga och är lite lappad i fötter och händer men annars vid god vigör. Stolen han sitter på har min morfar en gång snickrat ihop.
Min käre följeslagare är enögd men har trots detta en glasklar blick för livet och tillvaron. Han vakar troget och jag känner mig trygg.
OK OK  jag vet , mina nära och kära har också skakat på huvudet åt mina nostalgiska utsvävningar men dom har slutat på grund av risk för nackspänningar…haha..
Men vänta bara …när jag får ett bud från en samlare på 50 000 på min nalle…då ni!
Asch ,vete sjutton om jag säljer honom- han får nog följa mig även när det blir dags för den långa resan… ni vet- fast det dröjer än länge-jag har inte tid just nu.
Nu skall jag njuta av mina rödklädda vänner  – sköt om er nostalgiska historia – den är viktig … för framtiden.

Kommentarer:

Det finns (2) kommentarer för 4:e Avent…nedräkning.

Skriv en kommentar